• Werkwijze

    We begeleiden zowel op het fysieke vlak als op andere doelen

    Lees meer

Wat is onze werkwijze?

Kennismaken door middel van een inspiratiegesprek

 

Bij nieuwe cliënten starten we altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten. Tijdens deze kennismaking bespreken we jouw hulpvraag en hoe we jou kunnen ondersteunen. Als je alleen een ‘Leefstijl- & Voedingsanalyse’ of een ‘Check op Vitaliteit & Balans’ wilt, plannen we die in en volgt er geen intake.

 

Als er van beide kanten een goed gevoel is over dit kennismakingsgesprek maakt De VitalteitsFactor een voorstel voor individuele vitaliteitscoaching op hoofdlijnen. Daarin wordt op hoofdlijnen opgenomen hoe het traject eruit gaat zien, het verwachte aantal consulten, de frequentie en de kosten, zodat je alvast een beeld hebt bij de totaalinvestering. De verdere detaillering voor wat betreft de inhoud volgt later, na de uitgebreide intake.

 

Uitgebreide intake

 

Als jij je in dit voorstel kunt vinden volgt een uitgebreide intake. Deze duurt ongeveer 90 minuten. Omdat we ons een goed beeld willen vormen van jouw persoonlijkheid ontvang je voorafgaande aan het uitgebreide intakegesprek per mail een digitale vragenlijst. De ingevulde vragenlijst mail je uiterlijk een week voorafgaande aan het intakegesprek naar info@devitaliteitsfactor.nl. Tijdens het intakegesprek gaan we aan de hand van jouw antwoorden dieper in op de voor jou belangrijke onderwerpen. We maken samen de balans op van waar jij nu staat. Wat gaat er goed en waar wil je aan werken? Dit kan zijn op het fysieke vlak, misschien wil je afvallen, maar ook aan je gedachten, eventuele belemmerende overtuigingen, hoe je omgaat met je emoties en of je de dingen doet die voor jou belangrijk zijn, en/of in hoeverre jij de regie hebt over jouw leven.

 

Bereik je doel!

 

Vervolgens stemmen we de inhoud van de vervolgafspraken in onderling overleg verder af. De vervolgafspraken duren in de regel één tot anderhalf uur en vinden meestal eens per twee weken plaats. Afhankelijk van de gewenste doelen die uit de intake komen stellen we samen de inhoud van het traject op. Jij bepaalt zelf aan welk doel je als eerste wilt werken. Als je ook aan je fysieke leefstijl wilt werken (bewegen, voeding, slaap, stress/ontspanning) is een leefstijl- & voedingsanalyse onderdeel van het traject. We begeleiden je dan op zowel het fysieke vlak als op jouw andere doelen.

 

BEKIJK DE TARIEVEN