• Mindful bewegen

    BOOST je vitaliteit met Mindful Bewegen

    Bewegen met volle aandacht
    en helemaal zijn in het hier en nu

    Lees meer

Mindful bewegen

Bewustwording – wisselwerking tussen lichaam en geest

Het gaat bij Mindful Bewegen om bewustwording en het leren waarnemen en ervaren van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Door je lichaam in beweging te brengen beïnvloed je de doorstroming van de energie in je lichaam. Wanneer je je concentreert kun je deze doorstroming voelen.

 

Bewuste ademhaling

Door te voelen creëer je bewustwording. Hierbij speelt bewuste ademhaling een belangrijke rol. Je leert (beter) naar je lichaam te luisteren en te bepalen wat goed is voor jou. Zo maak je de connectie tussen lichaam en geest en creëer je een goede balans.

 

Combinatie

De VitaliteitsFactor richt zich met Mindful Bewegen op een combinatie van:
o lopen ~ wandelen of hardlopen
o lichaamsoefeningen ~ kracht en souplesse
o ademhalingstechnieken ~ focus op de neusademhaling
o ontspanningsoefeningen ~ meditatie & mindfulness

Deze combinatie maakt je lichaam sterk en soepel en je leert beter de grenzen kennen die je lichaam aangeeft.
Je lichaam wordt daardoor minder gevoelig voor blessures.

Ons aanbod

Wandelen of Hardlopen?

Mindful Bewegen wordt op verschillende manieren aangeboden: gericht op hardlopen of op wandelen. We gaan in kleine groepen zonder prestatiedruk aan de slag met bewegen in de buitenlucht. Je krijgt op een speelse manier verschillende praktische tools aangereikt, die je zowel bij het sporten/bewegen als ook in het dagelijks leven helpen ontspannen en meer in het hier en nu te zijn. Afhankelijk van je eigen doel, tempo en conditie kun je kiezen om te wandelen of hard te lopen.

 

Wat ga je leren & ervaren?

Met Mindful Bewegen ervaar je hoe het is om je bewust te zijn van lichamelijke gewaarwordingen, de kracht en de energie in je lichaam, je gedachten, je ademhaling. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam, je leert hoe je optimaal rendement kunt halen uit je ademhaling, je leert hoe je je gedachten even kunt parkeren en helemaal aanwezig te zijn in het moment. Je laat je niet leiden door het doel dat  je wilt bereiken, maar concentreert je volledig op het bewegen zelf.

 

Persoonlijke aandacht

Er is tijdens de sessies persoonlijke aandacht voor jou als mens, met jouw mogelijkheden en grenzen. Het doel is dan ook: meer energie, ontspanning en plezier tijdens het bewegen, maar ook in het dagelijks leven. We doen dit in kleine groepen, altijd in de buitenlucht.

 

Ontwikkeling en behoud van balans & conditie

Wanneer je van Mindful Bewegen een routine maakt zal je merken dat je lichaam steeds meer gaat aangeven of datgene wat je aan het doen bent goed voelt of niet. Het wordt iets vanzelfsprekends. Je lichaam zal het ook laten merken wanneer je het een keer overslaat en het ervaren als een gemis. Door naar deze signalen te luisteren zal je gemakkelijker in staat zijn om stress en spanning los te laten. Bovendien draagt het bij aan de ontwikkeling en behoud van je balans en een gezonde conditie: aan jouw vitaliteit!

Doe je mee?

Wil jij je uithoudingsvermogen en vitaliteit vergroten?
Minder stress, meer kalmte en ontspanning ervaren,
en de
zaken in het leven een stukje lichter maken?

 

E E N  B R O K  A A N  E N E R G I E  O P D O E N ?

 

Meld je dan aan voor de cursus Mindful Hardlopen
of de cursus Mindful Wandelen.

Beide cursussen bestaan uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.
De investering bedraagt €95,– inclusief BTW.

 

AANMELDEN