• De VitaliteitsFactor

  Ontdek jouw vitaalste leven

  Duurzame vitaliteit beschouwen wij als de sleutel naar een gelukkig en vervuld leven.

  Lees meer

Wat betekent vitaliteit voor ons?

Duurzame vitaliteit beschouwen wij als de sleutel naar een gelukkig en vervuld leven.

 

Hierbij zien we de mens als één geheel waarbij er een onlosmakelijke relatie bestaat tussen lichaam en geest en de balans daartussen. Een dynamische eenheid op alle levensgebieden: mentaal, fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel.

“Vitaliteit
staat voor
lichamelijke en mentale
levenskracht”

Het fysieke lichaam, hoofd, hart, ziel, gedachten, gevoelens, emoties, verlangens, behoeften, normen & waarden, talenten & kwaliteiten: alles is met elkaar verbonden en beïnvloedt elkaar. Naast voeding, leefwijze en emotionele gesteldheid maken ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren wie je bent en hoe vitaal je je voelt. De VitaliteitsFactor werkt vanuit een integrale visie: als je vitaal bent zijn deze factoren op een positieve manier met elkaar in evenwicht.

 

Je voelt de energie dan stromen door je lijf, je beschikt over mentale veerkracht, je bent weerbaar, je staat positief in het leven, je ervaart levensvreugde, bent gemotiveerd en hebt doorzettingsvermogen. Bij motivatie gaat het om het stellen van doelen in je leven. Bij doorzettingsvermogen om moeite te doen die doelen daadwerkelijk te realiseren. Veerkracht is je persoonlijke kracht om met de dagelijkse ups en downs om te gaan.

 

Met andere woorden: je zit lekker in je vel, je stráált en je kunt voor je gevoel de hele wereld aan. Vitale mensen zijn beter in staat om uitdagingen het hoofd te bieden, blokkades te herkennen en aan te pakken, verstoringen te verhelpen en de balans te herstellen. Vitale mensen blijven langer gezond, genieten van het leven en zijn tot veel in staat.

 

 

“Iemand die vitaal is heeft de kracht, de wil en het vermogen om op een positieve manier zijn of haar leven in te richten.”

Wat kan de VitaliteitsFactor voor jou betekenen?

 

De VitaliteitsFactor helpt je te ontdekken waar de KERN van de disbalans zich bevindt. Helpt je antwoorden te vinden op jouw vragen. Je ontdekt en ervaart welke radertjes voor jou moeten draaien om je balans te (her)vinden. Door met de kern aan de slag te gaan, zie en ervaar je dat op andere gebieden ook verbetering ontstaat. Je komt weer in je kracht, weet beter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

 

De VitaliteitsFactor helpt je keuzes maken die goed en gezond zijn voor jou. Die passen bij wie je bent en bij hoe jij wilt leven. De VitaliteitsFactor helpt je (opnieuw) richting te bepalen in je leven middels professionele en persoonlijke begeleiding.

 

Dit doen we door samen met jou te kijken naar hoe je eet, beweegt, ontspant, slaapt, stress hanteert. Ook door te kijken naar jouw gewoontes en patronen, jouw gedachten en overtuigingen en naar de manier waarop je met je emoties omgaat. Of je je bewust bent wat echt belangrijk voor je is en of je daar ook naar leeft. We maken een plan dat bij jou past en voor jou haalbaar is.

 

Boost jouw vitaliteit en word de meest vitale versie van jezelf!

 

“Samen maken we een maatwerk plan voor hoe jij grip krijgt op jouw vitaliteit

 

Wil je meer lezen over Vitaliteit vanuit integrale visie?

LEES VERDER

 

Gratis en vrijblijvend Vitaliteitsgesprek

Neem dan contact met ons op, dan plannen we een gratis en vrijblijvend vitaliteitsgesprek van 30 minuten.

 

We begeleiden mensen zowel individueel als in groepen.

 • Lees meer over onze Vitaliteitscoaching
 • Lees meer over onze groepscoaching CooL | GLI
  de gecombineerde leefstijl interventie CooL
 • Lees meer over onze Mindful Bewegen opties

 

Naast coaching, advisering en training is er de mogelijkheid bij De VitaliteitsFactor om een bloedtest te laten doen waarmee eventuele tekorten en/of mogelijke andere oorzaken voor jouw disbalans kunnen worden opgespoord of aangetoond. Lees er hier meer over

 

 

Gratis kennismaking

Nieuwsgierig geworden? Wil jij graag optimaal vitaal zijn en blijven? Wil je meer informatie?

Ik wil een gratis inspiratiegesprek