• GooL | GLI

    Een gezond gewicht & meer energie?

    Bij De VitaliteitsFactor is er de mogelijkheid deel te nemen aan het leefstijlprogramma CooL.

    Wil je meedoen?

    Lees meer

CooL | GLI

CooL laat je ontdekken aan welke leefstijlknoppen jíj kunt draaien voor een gezonder gewicht en meer energie. Op een duurzame en verantwoorde manier met De VitaliteitsFactor op pad naar de vitaalste versie van jezelf!

 

Heb jij al geruime tijd moeite om een gezond gewicht te bereiken? Wil je gezonder gaan leven, en ben je op zoek naar handvatten voor hoe je dat doet? Wil je je graag fitter voelen? Wil je voorkomen dat je medicatie moet gaan gebruiken? Of heb je al medicatie en wil je daar graag vanaf? Ben je bereid om zélf hard aan de slag te gaan om je leefstijldoelen te bereiken, en heb je daarbij behoefte aan advies, inspiratie en begeleiding? Verlang je naar een gezond gewicht en een fitte, frisse & vitale versie van jezelf? Dan is dit je kans om een blijvende verandering te realiseren!

 

Wil je meedoen?

Wil je gezond oud worden en weet je diep in je hart dat je een andere leefstijl nodig hebt om dat te realiseren? Je bent samen met (een heleboel) anderen. Een gezond gewicht hebben en behouden vraagt wat van je. Bij De VitaliteitsFactor is er de mogelijkheid deel te nemen aan het leefstijlprogramma CooL.

 

Bereik een gezond gewicht met het groepsprogramma CooL
met vergoeding vanuit de basisverzekering

CooL is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Een programma dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met overgewicht die willen afvallen en gemotiveerd zijn om gezonder te gaan leven. In je eentje werken aan een gezondere leefstijl vraagt veel kracht. Samen en onder begeleiding werken aan een gezondere leefstijl levert je veel meer op. Door deel te nemen aan CooL zet je de kracht in van SAMEN.

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. CooL is een programma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, ontspanning, stresshantering en het veranderen van je mindset en gedrag. Het doel is een gezonde(re) leefstijl en gewichtsvermindering. Het is een twee jaar durend programma dat bestaat uit acht individuele gesprekken en zestien groepsbijeenkomsten.

 

Bij deelname aan CooL stel je samen met je leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier ga je in je eigen tempo en op je eigen manier aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie. Je werkt stap voor stap aan een gezonde(re) leefstijl die bij jou past. Je leefstijlcoach inspireert, begeleidt en ondersteunt je hierbij.

 

Wat ga je in elk geval ontdekken tijdens het CooL programma?

o Hoe je voorkomt dat je motivatie het verliest van je frustratie
o Hoe je aan de leefstijlknoppen voeding, bewegen, slapen, stresshantering, mindset en ontspanning kunt draaien
o Hoe je jouw verleidingen ontmaskert
o Hoe je een dik makende samenleving overleeft
o Hoe je je mindset tot een succesfactor maakt
o Hoe de kracht van de groep in jouw voordeel werkt
o Hoe kleine stappen beter werken dan grote (mis)stappen
o Hoe je de meest gemaakte fout bij afvallen voorkomt

Wil je meer informatie over de opbouw en inhoud van het programma?


BEKIJK HET COOL PROGRAMMA

 

Op weg naar een vitaal leven
Bereik een gezond gewicht met het groepsprogramma CooL

Door nagenoeg alle zorgverzekeraars vanuit
de basisverzekering geheel vergoed

Voel je je gefrustreerd omdat je gewicht hoger is dan ooit, ook al heb je al zo’n beetje alle diëten en afvalprogramma’s geprobeerd?

Ben je hélemaal klaar met steeds weer diëten en lijnen?

Verlang je naar een gezond gewicht en een
fitte, frisse & vitale versie van jezelf?

Meld je dan aan voor CooL bij De VitaliteitsFactor!

Voor wie is cool?

De kosten voor het programma worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Om die reden gelden er bepaalde voorwaarden voor deelname. De begeleiding bij het afvallen door middel van CooL is bedoeld voor mensen van 18+ met een BMI van 30 of hoger. Je mag ook deelnemen als je BMI tussen de 25 en 30 ligt en samengaat met (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en met Diabetes Mellitus type 2. Om mee te kunnen doen heb je een verwijzing nodig van je huisarts of praktijkondersteuner of van een medisch specialist, bijvoorbeeld een internist of cardioloog.

 

BEREKEN HIER JE BMI

 

Jouw motivatie

Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om het complete CooL programma te doorlopen en verantwoordelijkheid te nemen voor je leefstijl.

 

Om mee te kunnen doen aan CooL vragen we van jou:

o een actieve houding
o de bereidheid om zelf je doelen en acties te bepalen en die ook in gang te zetten (met ondersteuning daarbij van je coach)
o de bereidheid om alle contactmomenten aanwezig te zijn.

 

De verwijzer en de leefstijlcoach zullen met jou je motivatie bespreken. Voldoe je aan de voorwaarden en ben je op en top gemotiveerd om met je leefstijl aan de slag te gaan? Dan ligt de weg naar CooL voor je open.

Vraag je huisarts of specialist om een verwijzing voor het Cool programma en neem contact met ons op. We maken binnen vijf werkdagen een afspraak voor een kennismakingsgesprek. En wie weet start jij dan wel binnenkort met jouw COOL traject, en maak je de eerste stappen naar een gezonde leefstijl!

 

 


 

 

AGB-code 90067557 (onderneming: De VitaliteitsFactor)
AGB-code 90108514 (zorgverlener: Anne Marie van der Linden)

 

Informatie voor verwijzers:

o verwijzingen in de regio Oude IJsselstreek kunnen via VIPlive

o overige verwijzingen kunnen ook digitaal, via ZorgDomein (onder ‘aanvullende zorg’)

 

Aangesloten bij het Klachtenportaal Zorg

logo_Klachtenportaalzorg

Ga jij voor de vitaalste versie van jezelf?

Neem dan contact met ons op!

Ben je geïnteresseerd in het CooL programma?

Heb je nog vragen of twijfels
voordat je deel gaat nemen aan CooL?

Mail gerust via info@devitaliteitsfactor.nl of
bel via nummer (06) 133 051 49